Letošnji 13. Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal v petek, 17. novembra pod sloganom »Kruh za zajtrk- super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato je temu žitu namenjena večja pozornost.

V tednu pred zajtrkom smo v vrtcu imeli tudi veliko različnih dejavnosti. S starejšimi skupinami smo dan pred zajtrkom odšli na kmetijo Leskovar, kjer nam je gospodinja Janja prikazala celoten postopek peke kruha, ki ga je nato spekla v krušni peči. Mlajše skupine  so v vrtcu pekli kruh z vzgojiteljicami. V skupinah so izdelovali plakate o zdravi prehrani, likovno ustvarjali, spoznavali vlogo in pomen čebel. Otroci so sami izdelovali pogrinjke, na katere smo postregli zajtrk.

 

Zajtrka se je v vrtcu skupaj z ravnateljem in člani Čebelarskega društva Majšperk, udeležil tudi župan Sašo Kodrič. Mize so bile to jutro obogatene z domačimi dobrotami lokalnih ponudnikov, iz igralnic pa je bilo slišati tudi znano melodijo Čebelar. Po zajtrku smo si ogledali lutkovno igrico Zvonček, ki so jo za otroke pripravile vzgojiteljice.

 

Celotno dopoldne je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju. Hvala vsem, ki ste sodelovali z nami in nam polepšali tradicionalni slovenski zajtrk.

Barbara Vedlin, pomočnica ravnatelja za vrtec