V letošnjem vrtčevskem letu smo si zastavili cilj, da bodo otroci iz skupin Žabice, Gosenice, Pikapolonice in Metulji, imeli možnost prespati v vrtcu. Tako starši kot otroci so bili nad predlogom navdušeni. Za marsikoga je bila to prva noč, ko so otroci prespali izven svojega doma, brez staršev.

Vsi veseli in v nestrpnem pričakovanju, smo se v torek, 21. 6. 2022, ob 17.00 zbrali v vrtcu. S seboj so otroci prinesli svoje nahrbtnike, kovčke in vrečke. Poslovili so se od svojih staršev, nato pa na svoje mesto odložili stvari in si ogledali prostor za spanje. Nastopil je čas druženja.  Vse skupine smo se zbrale pred vrtcem in se odpravile do galerije, kjer smo si ogledali razstavo osnovnošolskih otrok. Nato smo se odpravili na lov za zakladom. Otroke so na poti do zaklada čakale zanimive naloge, ki so jih brez težav uspešno opravili. Ob koncu so otroci prišli do zaklada in bili veseli, da jim je uspelo.

Po iskanju nas je v vrtcu čakala večerja. Ko so bili želodčki polni, smo se pripravili na spanje. Pred spanjem smo si še ogledali risanko, nato pa so otroške oči že postale nekoliko težke. Odpravili smo se na svoje ležalnike in kmalu nas je premagal spanec.

V naslednjem jutru so se otroci zbudili ponosni, saj so prav vsi noč prespali brez težav. Zanimalo jih je, kdaj bodo lahko to spet ponovili. Polni energije so pričeli nov vrtčevski dan. Popoldan so se polni prijetnih vtisov vrnili v objem svojih staršev.