Hvala starši, da nam pošiljate zanimive zgodbe o tem kaj delate v času, ko ne morejo otroci v vrtec. Če je možno ste veliko zunaj ali pa ustvarjate in se igrate. V tem tednu pa tudi ustvarjate velikonočne izdelke.

Najtežje pa je seveda otroku razložiti zakaj  se ne moremo družiti s prijatelji, sorodniki. Mamica nam je poslala opis,  kako je otroku na zanimiv način razložila o virusih:

Težko je otroku razložiti, zakaj se ne smemo z nikomer družiti in kaj je to virus, zato sva naredila zanimiv poskus z vodo in poprom, kjer otrokom na zelo enostaven način prikažemo, zakaj je treba umivati roke z milom in toplo vodo.

V manjšo posodico vlijte vodo. Dodajte mleti poper. Predstavljajte si, da je poper virus, ki kroži povsod okrog nas. Prst naj otrok pomoči v vodo s poprom. Poper se prime na prst, tako kot se virusi. Nato naj si otok umije roke z milom in toplo vodo, nato pa naj prst pomoči v vodo s poprom. Kaj se zgodi? Plavajoči poper v trenutku “zbeži” na rob posode. Podobno se zgodi tudi z virusi, če si pridno umivamo roke.

Hvala vam in se veselimo vaših prispevkov.

Vaše vzgojiteljice