Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, je namenjen vsem prebivalcem našega planeta, vzpodbuja pa k aktivnemu ter odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja na vseh področjih. Letošnja tema je Vlagajmo v naš planet!.  Tako, kot vsako leto, smo tudi letos v našem vrtcu namenili posebno  pozornost našemu planetu Zemlja, ki praznuje svoj dan.

V sklopu praznovanja dneva Zemlje smo se v petek, 21. 4. 2023, otroci in zaposleni zbrali na travniku pri igralih pred vrtcem, da bi obeležili dan Zemlje s posaditvijo lipe. Praznovanja sta se udeležila tudi župan Sašo Kodrič, ki nas je pozdravil in namenil nekaj besed ob dnevu zemlje, ter ravnatelj mag. Rajko Jurgec. Pripravili smo kratek program, kjer so zapeli otroci pevskega zbora, otroci skupine Metulji pa so deklamirali pesem Zemlji. Nato smo skupaj zasadili lipo. Želimo si, da bi se v senci te lipe igralo veliko brezskrbnih in srečnih otrok ter se odvijalo še veliko prireditev v čast naši Zemlji.

Ne samo danes, ampak skozi vse leto se v vrtcu trudimo otroke vzgajati v duhu spoštljivega in odgovornega odnosa do živali, gozdov in narave nasploh.

Barbara Vedlin, pomočnica ravnatelja za vrtec

 

ZEMLJI!

(Jasmina Vučič)

 

TO JE NAŠ SVET PRELEP,

ZEMLJA JE NAŠ PLANET.

TO JE NAŠ RAJ, KJER SMO DOMA.

RADI IMEJMO JO,

DALA NAM JE VSE TO.

ZDAJ JE ČAS, DA JI VRNEMO.

 

POBIRAJ SMETI IN JIH LOČUJ.

NA NAS JE, DA JO OHRANIMO.

POTRUDIMO SE IN RECIKLIRAJMO.

PONUDI POMOČ PRI NJENEM ČIŠČENJU.

TO JE NAŠ SVET…