Kot veste, smo se v vrtcu odločili, da bomo podprli projekt humanitarnega društva UP-ornik, z naslovom »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev.« Pobudnik projekta je    g. Boris Krabonja. Projekt je nastal v spomin žrtvam genocidov ter današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v družbi. V okviru projekta smo izdelovali ladjice iz odpadnega papirja.

Iskreno se zahvaljujemo članicam društva Klepetulje in Društvu upokojencev Majšperk, ki so z veseljem pristopili k sodelovanju. Pokazali so svoje spretnosti in izdelali veliko število ladjic. Prav tako se zahvaljujemo posameznim družinam, ki so si vzele čas in se pridružile izdelovanju. Pridružili so se nam tudi otroci iz osnovne šole, pod mentorstvom Aleša Pravdiča.

Skupaj nam je uspelo izdelati 13.950 ladjic!

Sedaj smo ladjice uspešno dostavili društvu, kjer bodo iz njih ustvarili umetniško inštalacijo v spomin na ljudi iz preteklosti in bo simbolizirala geslo »Človek človeku«. Društvo bo ob koncu inštalacije ladjice poslalo v reciklažo. Prodali jih bodo podjetju Surovina, denar pa porabili za socialno šibke ljudi.

Veseli smo, da smo sodelovali z lokalnimi društvi, ki so nas pri tem podprla in da smo s skupnimi močmi lahko pomagali. S kančkom naših spretnosti in nekaj prostega časa smo ljudem v stiski podarili upanje.

Hvala za vaš čas, podporo in sodelovanje!

Kaja Valand