SPOŠTOVANI STARŠI IN OTROCI

Zaključujemo drugi teden karantene in kot kaže bo žal še kar nekaj časa tako. Težko je razumeti, kaj je ta koronavirus, zakaj ne smemo v vrtec, zakaj ne smemo k babici in dedku, zakaj se ne smemo zunaj igrati z drugimi otroki, zakaj moramo ostati doma?

Skupaj smo se znašli v neljubi situaciji, ki pa jo bomo tudi skupaj prebrodili. Pri tem je pomembno dosledno upoštevanje navodil pristojnih institucij in pa jasno sledenje skupnemu cilju. Želimo si namreč, da bi omenjeno stanje hitro prešli.

V vrtcu  se zavedamo, da veliko aktivnosti vzgojno-izobraževalnega procesa starši težko izvedete sami doma, vendar pa smo za vas pripravili nekaj možnosti, ki bodo redno dopolnjene in upamo, da ste jih v tem tednu že kaj uporabili. (spletna stran vrtca- skupine- ideje, kako preživeti čas z otrokom).

Na spletu je sicer veliko dobrih idej, zato vas pozivamo, da nam kakšno res uporabno idejo, ki ste jo izvedli tudi pošljete in jo bodo izvedli še drugi. (vedlin.barbara@os-majsperk.si)

Torej, ko vam bo zmanjkalo idej, malo pokukajte in morda najdete kaj uporabnega in zelo bomo veseli izdelkov otrok, če bi nam jih poslali. Hvala vsem, ki pa ste nam jih že poslali.

Ko pa bodo otroci zvečer končno zaspali in boste sedli na kavč ali za kuhinjsko mizo, pa se le pogovorite med seboj. Krepitev medsebojnih odnosov je še kako pomembna v teh dneh, zato iščite svetle trenutke dneva in začnite nov dan s pozitivno vnemo.

Spoštovani starši, mislimo na vas in na »naše« otroke. Ostanite zdravi in pazite na vaše in naše otroke!

Vaše vzgojiteljice