5.DAN KOSTANJEV PIKNIK

Otroci so pridno nabirali in prinašali v vrtec kostanje. Saj smo imeli v načrtu: zadnji dan tedna otroka, kostanjev piknik. In tako se je tudi zgodilo. Naš hišnik je zakuril ogenj in nam spekel kostanje. Nestrpno smo čakali, da so bili pečeni. Kostanje smo si lupili in jih jedli. Bili so zelo dobri. Nekaj nam jih je še ostalo, tako, da bomo lahko uživali ob kostanjih še naslednji teden.

KOSTANJČEK, ZASPANČEK NA VEJI VISI

ZAVIT V LUPINO PRAV SLADKO ŠE SPI.

POTEM PA ZAPIHA VANJ VETER MOČAN,

KOSTANJČEK ZASPANČEK, JESEN JE NAPLAN.

4.DAN LIKOVNE DELAVNICE

Danes so v vrtcu potekale likovne delavnice. Otroci so ustvarjali – vrančke. To so bile tudi priprave na čarobni gozd. Čarovnica Vilma je namreč izgubila svojega vrančka in je prosila otroke, če ji ga pomagajo poiskati. Vsak otrok je naredil vrančka in ga bomo obesili, da ga bo čarovnica Vilma videla. Otroci so z veseljem pomagali.

 

3. LUTKOVNA PREDSTAVA

Danes smo v vrtcu za otroke pripravile lutkovno predstavo z naslovom: Brezglavo strašilo. Pripravile smo sceno in lutke, ter povabile vse otroke iz vrtca. Otroci so se posedli in čakali kaj se bo zgodilo. Predstava se je začela. Otroci so sodelovali in uživali, kar je bilo razvidno iz njihovega smeha, ki se je širil po vrtcu. Na koncu smo dobile velik, glasen aplavz.

2. ORIENTACIJSKI POHOD

Zjutraj smo se z otroki celega vrtca odpravili na orientacijski pohod po Bučkini poti. Bučka Lučka nas je vodila in nam pripravila naloge, ki smo jih morali narediti. Vse naloge smo uspešno naredili, zato smo bili na koncu nagrajeni. Poiskali smo vse bučke, ki so se izgubile in tako prišli do zaklada. Vsi skupaj smo se posladkali.

1.IGRE V VRTCU

V vrtcu smo na prvi dan, v tednu otroka otrokom pripravile igre v igralnicah. Nič posebnega, si mislite. Vendar pa so potekale igre tako, da so se otroci gibali iz igralnice v igralnico po želji in se igrali, kjer so želeli. Mlajši so bili zelo veseli, da so šli k »ta velikim«, ti, pa so si tudi ogledali s čim se igrajo mali.

Otroci so se igrali mirno, dlje časa, saj so imeli na razpolago več prostora in igrači, ki jih ne poznajo tako dobro. Odločile smo se, da takšen »dan odprtih vrat« ponovimo še kdaj.