Sprejemati in razumeti vsakršne drugačnosti je osnovni cilj projekta Korak k sončku, ki ga pod okriljem Zveze Sonček – Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije že več kot tri leta izvajamo v našem vrtcu.

Čeprav se v času epidemije nismo družili, smo ves čas v naše delo vključevali teme o drugačnosti in se o tem veliko pogovarjali. V letošnjem šolskem letu smo se v tednu otroka družili z uporabniki zavoda Dornava, ko smo skupaj s slikarjem Gregorjem Samasturjem (ki ga prav lepo tudi pozdravljam), obnovili našo sliko na pročelju vrtca. Zelo prijetno druženje pa je bilo tudi z uporabniki VDC Sončka s Ptuja s katerimi smo postali res pravi prijatelji in smo imeli skupni športni dan- tek na igrišču na Bregu.

V okviru projekta Korak k sončku smo imeli četrtek, 19. 5. 2022, prireditev. Skozi program so nas popeljali naši otroci vrtca, folklorna skupina OŠ Majšperk pod vodstvom mentorice Petre Zorko,  Ajda Bezjak, ter UPORABNIKI VDC SONČEK PTUJ NEJC GROBELŠEK in njegova asistentka Medeja, Jerneja Čeh je prebrala pesmi Mojce Pihler.

 

KO SPREJMEMO RAZLIČNOST, NE IZGUBIMO SEBE, TEMVEČ DOBIMO DRUGEGA V DAR.

 

Hvala vsem nastopajočim.

Vodja prireditve Danica Pompe