Spoštovani starši!

 V torek, 26. 1. 2021, ponovno odpiramo vrata našega vrtca.

Zaradi lažjega načrtovanja organizacije dela smo od vas že pridobili podatke o vključenosti otrok v vrtec. V primeru, da bo prišlo do časovnih sprememb (ura prihoda in odhoda) ali bo otrok odsoten le-to prosim javite.

Prosimo, da v vrtec pripeljete le zdrave otroke. Po priporočilih NIJZ naj bodo otroci brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura,…).

Prav tako naj otroci v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni COVID -19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni COVID -19.

V torek, 26. 1. 2021, morate ob prihodu otroka v vrtec prinesti podpisano izjavo Izjava o zdravstvenem stanju otroka, ki jo oddate vzgojiteljici.

Otroka oddate strokovnemu delavcu v matični igralnici oz. dežurni vzgojiteljici pri vratih. Vaš otrok bo ves čas v tej igralnici, jutranjega in popoldanskega združevanja ne bo.

Na podlagi vaših prijav (prihod in odhod otroka) bomo organizirali delovni čas strokovnih delavcev. Prosimo vas, da upoštevate čas prihoda in odhoda, ki ste ga sporočili vzgojiteljici. V primeru spremembe pravočasno obvestite strokovne delavce v oddelku. 

Pri vstopu v vrtec bodite pozorni na:

 • Obvezno nošenje mask in razkuževanje rok
 • Število odraslih v garderobi
 • Vzdrževanje varnostne razdalje 1,5m
 • Vrtec zapustite v čim krajšem času in se ne zadržujte v garderobi
 • Prepovedano je prinašanje igrač in knjig od doma. Izjema so ninice, ki jih bodo imeli lahko otroci le pri počitku
 • Otrok naj ima tako kot običajno s seboj rezervna oblačila in tudi dodatna topla oblačila, saj je potrebno prostore pogosteje prezračevati.
 • Razširjeni strokovni kolegij pediatrov, odsvetuje vključitev otrok, ki imajo zdravstvene omejitve. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine.
 • Zaradi higienskih in organizacijskih ukrepov, pripeljite otroka v vrtec do 8. ure.
 • Vstopanje v igralnico ni dovoljeno.
 • Pogovore s strokovnimi delavci opravite po telefonu ali e-pošti.
 • Spremljajte zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestite vrtec na  vedlin.barbara@os-majsperk.si  ali pokličete. Bolnega otroka ne pripeljete v vrtec.

Dosledno se držimo vseh priporočil in navodil o higienskih ukrepih.

V izogib prevelikemu številu otrok v oddelkih ob ponovnem odprtju vrtcev, glede na epidemiološko situacijo, NIJZ priporoča, da starši uporabite druge možnosti za varstvo otroka, kolikor jih imate. Starši,  ki otroka ne boste pripeljali v vrtec v času epidemije ste plačila vrtca oproščeni. 

Hvala vsem, ki strpno sprejemate in uresničujete  vsa pravila za varno delovanje vrtca in ves čas skrbite za ohranjanje zdravja otrok, staršev in tudi naših zaposlenih.

Veselimo se prihoda otrok in verjamem, da jim bo v vrtčevskih prostorih lepo.

Barbara Vedlin, pomočnica ravnateljice za vrtec