Spoštovani starši

Za starše, ki morajo v  tednu od ponedeljka, 23. 11. 2020 do vključno petka, 27. 11. 2020 delati, bo organizirano delovanje vrtca v minimalnem obsegu.

Vrtec bo omogočal le nujno varstvo za otroke, katerih starši ali skrbniki so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Kot v tekočem tednu, pričakujem visoko odgovornost staršev pri presoji nujnosti varstva otroka v vrtcu.

Starši lahko pripeljejo otroka v vrtec le ob predhodni prijavi na e-naslov: vedlin.barbara@os-majsperk.si

Ob prihodu v vrtec (ali najkasneje prvi dan ob odhodu otroka iz vrtca) morajo starši strokovni delavki predložiti potrdilo delodajalca za oba starša. V kolikor bo med tednom otrok zbolel, vas naprošam, da nas obvestite o razlogih otrokove odsotnosti. 

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

Vrtci moramo pri izvajanju dejavnosti v zmanjšanem obsegu upoštevati priporočene smernice ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS CoV-2.

V območje vrtca lahko vstopate LE ZDRAVI in z ZAŠČITNO MASKO. Ob vstopu v zgradbo vrtca si morate OBVEZNO RAZKUŽITI ROKE.  

Otroka naj v vrtec pripelje in iz vrtca odpelje ena odrasla oseba iz istega gospodinjstva.

Stavbo zapustite v čim krajšem času, po najkrajši možni poti in se ne zadržujte v garderobi in na hodnikih vrtca.

V vrtec bomo sprejeli le popolnoma zdrave otroke.

Otroci bodo v vrtcu razporejeni v manjše skupine.

Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

 

Zahvaljujemo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Barbara Vedlin, pomočnica ravnateljice za vrtec