Spoštovani starši.

Prvi teden ponovnega odprtja vrtca je skoraj za nami. Zahvaljujemo se vam za dosledno spoštovanje naših navodil v tem tednu, kajti le tako lahko upamo, da se bo stanje izboljšalo in ostanejo vrtci odprti. Za vse nas je to velika preizkušnja.
Še vnaprej ostajajo v veljavi ukrepi, ki so že znani, lahko pa jih preberete na  obeh vhodih v vrtec in v prejšnjih obvestilih. Hvala, da jih spoštujete.

Prejeli smo okrožnico s strani MIZŠ, v kateri je navedeno, da vrtci v tednu od 1. 2. do 5. 2. 2021, ki se nahajajo v »rdečih« regijah, nadaljujejo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu, ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV2.

V okrožnici je tudi navedeno, da bodo oproščeni plačila vrtca le starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali v »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in 203/20 – ZIUPOPDVE).

V sporočilu z dne 21.1.2021 smo vas seznanili z informacijo vlade, da bo v PKP8 vključena določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.

V okrožnici z dne 28.1.2021 nas je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvestilo, da so plačila vrtca oproščeni le starši otrok, ki obiskujejo vrtce v “črnih regijah”. Glede na to, da je naš vrtec v “rdeči regiji”, starši torej niste oproščeni plačila vrtca, če otrok ostaja v domačem varstvu.

V kolikor vrtci pridobimo kakršnokoli informacijo glede tega, vam jo bomo takoj posredovali.

 

Lepo vas pozdravljam.

Barbara Vedlin, pomočnica ravnateljice za vrtec