Pozdravljeni Cici planinci in Cici planinke. To leto nam je prav pošteno zagodlo in nam prekrižalo naše načrte. Najprej ni in ni bilo snega, da bi se lahko odpravili na pravi zimski Cici izlet. Potem pa še ta virus, ki nam je onemogočil, da se družimo in hodimo na sprehode in izlete. Nič zato, saj smo Cici planinci in se znajdemo v vsaki situaciji.

Zdaj, ko ste doma in se je začelo lepo, toplo, pomladno vreme, pojdite s starši na izlet ali daljši sprehod. Najprej se pogovorite, kam bi se odpravili – seveda v domači občini. Nekaj predlogov: lahko greste do ribnika, do lovske koče, na ruševine starega gradu, skozi Leško cesto, v Koritno, do repetitorja ….Obiščete lahko čarobni gozd, ali bilo kateri gozd, ki je v vaši bližini. Veliko je možnosti za izlete in sprehode. Ko ste izbrali pot, se primerno oblecite in obujte. In seveda najpomembneje – nahrbtnik. V njega zložite sendvič, pijačo in nekaj sladkega, za energijo. S seboj naj mami ali ati vzameta telefon in naredite kakšno lepo fotografijo za spomin na vaš izlet. Fotografijo lahko pošljete tudi nam, da vidimo, kako ste uživali. Med potjo opazujte naravo, drevesa, rastline in živali. In ne pozabite kako se na izletu vedemo. Ne mečemo papirjev na tla, hodimo po označenih poteh, ne kričimo, da ne preplašimo živali. Pa saj vem, da vi to vse veste.

Ko se vrnete domov, vzemite papir in barvice, ter narišite, kaj ste videli na izletu, kaj vam je bilo najbolj všeč. Ali so bile rožice, ali živali, ali velika drevesa, ali to, da ste šli skupaj – družinsko na izlet.

Uživajte v naravi, zunaj in upoštevajte pravila. Ostanite zdravi in upam, da se kmalu vidimo.

Mentorica: Vlasta Leskovar.

 

Če bi želeli kakšno pobarvanko pojdite na to spletno stran. Kliknite GRADIVA.

https://mk.pzs.si/mpcp/gradiva/