Spoštovani starši, skrbniki!

Minil je že cel mesec, odkar smo zaprli vrata vrtca. Vsak izmed nas se je znašel v novi, do sedaj neznani situaciji. Vsi smo se morali navaditi na nov način življenja in svoj vsakdanji ritem temu prilagoditi. Tako starši kot otroci ste bili postavljeni pred nove izzive, za katere upam, da jih uspešno premagujete.

Nevajeni tovrstnega ritma in spremenjenih življenjskih okoliščin pa lahko doživljamo tudi nelagodne občutke, kot so stres, strah, zaskrbljenost, negotovost. Zagotovo nam je v teh trenutkih težko, a vse to lahko premagamo s potrpežljivostjo, razumevanjem, spoštovanjem in sodelovanjem. Gotovo se nam pojavlja veliko vprašanj, na katera (še) žal nimamo odgovorov, pa vendarle ni čas, da se predamo negotovosti. V takšnih trenutkih se moramo zavedati, da nismo sami. Zdaj imamo priložnost poslušati drug drugega. Veliko več si imamo povedati, kot se nam zdi. Zdaj je idealen čas, da si res prisluhnemo in se tudi slišimo.

Vse izzive se da premagati in velikokrat je pot do zmage pogovor. Če menite, da vam pri premagovanju izzivov lahko pomagamo tudi mi, bomo z veseljem to tudi storili. Sedaj se še bolj zavedamo, kako pomembno je prijateljstvo, solidarnost, prijaznost, lepa beseda in medsebojna pomoč. Vsi strokovni delavci vrtca imamo čas za vas in verjemite, da vas imamo v mislih. Vaše otroke že močno pogrešamo in se že veselimo naših srečanj v vrtcu. Dokler pa bodo vrata še zaprta, pa se lahko na nas obrnete preko elektronske pošte, kjer se lahko dogovorimo tudi za telefonski klic.

Vedite, da nismo pozabili na vas in veseli bomo, če boste z nami delili vaše izzive!

 

Kaja Valand, svetovalna delavka

valand.kaja@os-majsperk.si

 

V nadaljevanju vam je na voljo povezava do spletne strani, ki deluje pod okriljem Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Na tej strani so zbrana različna gradiva, ki so jih v tem času zbrali strokovnjaki iz Svetovalnega centra za otroke in mladostnike v Ljubljani.

https://zdaj.net/koronavirus-otroci-in-mladostniki/gradiva-za-starse-otroke-in-mladostnike-v-casu-koronavirusa/